Şimdi yükleniyor
×

Korkular ve Düşünceler

Korkular ve Düşünceler

Düşüncelerimizi Korkudan Arındıralım

Bizlere ait duygularımızın yaşamımıza yansımaları, Ol’acakların alanımıza çekimini değiştirebilir.Bizleri aşağıya çeken duygulardan olan korkuyu,endişeyi ne kadar düşüncelerimizde yer açarsak hayatımıza da o kadar çekeriz. Yeter ki, deneyimledikten sonra farkına varıp bu yöndeki  düşüncemizinkonrolünü  elimize alalım.  Kızlarım küçükken anneme ne zaman bıraksam bana “sen yokken ya hastalanırlarsa’’ derdi ve sapasağlam çocuklar hastalanırlardı. Annemim hasta olurlarsa korkusu, endişesi gerçeğe dönüşürdü. Bunu defalarca deneyimledik. Sonrasında anneme düşüncelerimizin oluşturabildiği durumları anlattım, yaşadıklarımızdan düşüncelerimizin kontrolünü daha iyi farkedebildi.

Düşündüğüm, korktuğum başıma geldi denir. Evet, er ya da geç başımıza gelebilir, düşündük oldu deriz. Sahip çıkalım düşüncelerimize ve farkına varalım,  düşüncemizi yönlendirelim. Yaşamımızda hangi korkular var ve nasıl tekrar yaratılıyor, korku başka hangi duyguları  tetikliyor, nasıl kaoslara neden oluyor. Eğer kişi kendisinin duygu ve düşüncelerinin değiştirip dönüştürebileceğine inanıyorsa, cesaretlenir,karanlıkta kalan durumu aydınlığa çıkar.Gecenin karanlığı sabah güneşinin doğuşuna açılır, kişiye yeni bir başlangıç yaratır . Korkuyu düşünmediğimizde ve önemli kararlarla ilgili durumlarda endişeyi bir tarafa bırakıp akışta kaldığımızda, hayrımıza işleyecek durumları  yaşamaya  başlarız. Tüm bunlar düşünce bazında gerçekleşir yeter ki; düşüncelerimizin hayatımızdaki gücünü anlayalım. Korkunun, endişenin yaşamımızı nasıl tıkadığının farkına varıp nasıl değişebileceğini düşünmemiz bile düşüncemize sahip çıkmanın ilk adımlarındandır. Korku düşüncesi hapsetmesin yaşamımızı, değişen düşünce formatlarımız özgürleştirsin,dönüştürsün bizleri. Yeter ki, korku çemberini kırmanın niyetinde olalım, böylece yaşamımızın pek çok alanını pozitif yönde etkileyecek dönüşümler başlayacaktır.

Yaşamımız içinde korkularımızın bizi yönettiğini, aşağıya çektiğini de anlarsak düşünce boyutunda  korkuyu kaldırabiliriz. Bunun gayretini gösterebilirsek,  inanış kalıplarımızı , duygularımızın akışını da değiştirebiliriz. Korkunun esaretinden kurtulduğumuzda bunun cesaretiyle yaşamımızda değişen ve dönüşen durumların da içinde buluruz kendimizi.

Cesaretin en korkunç düşmanı, korkunun kendisidir, korkulan şey değil, içindeki korkuyu yenmeyi başarabilen insan en büyük kahramandır.

                                                                                              George Macdonald

Yorum gönder